Biszkopt z galaretką i truskawkami

Przepis na Biszkopt z galaretką i truskawkami
Czas przygotowania40 min + chłodzenie
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Biszkopt za galaretką i truskawkami to proste, szybkie do przygotowania ciasto, świetne na codzienny, poobiedni deser. Można podawać przyozdobiony np. różyczkami z bitej śmietany i listkiem świeżej mięty.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić biszkopt z galaretką i truskawkami

  1. Jajka wbić do miski, dodać cukier.
  2. Mąkę pszenną przesiać z proszkiem i solą i mąką ziemniaczaną.
  3. Jajka z cukrem ubić na gładką masę – kogel mogel, dodać mąki z solą i delikatnie ale dokładnie wymieszać całość.
  4. Tortownicę o średnicy 32 cm wysmarować masłem i wysypać cienko tartą bułką.
  5. Ciasto przelać do formy i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 20 minut.
  6. Rozpuścić galaretki w wodzie, dodać truskawki, wymieszać całość. Odstawić aby ostygła, ale nie całkowicie stężała.
  7. Przestudzoną i zastygającą galaretkę wlać na wierzch biszkoptu i równomiernie rozprowadzić.
  8. Włożyć biszkopt do lodówki na około 2-3 godziny.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.