Biszkopt z musem jabłkowym

Przepis na Biszkopt z musem jabłkowym
Czas przygotowania60 min
Poziom trudnościśredni
Ocena 3.0
02.11.2023

Biszkopt z musem jabłkowym to pyszne ciasto biszkoptowe z musem jabłkowym, doprawionym cynamonem oraz posypką z wiórków kokosowych. Świetnie nada się jako poobiedni deser, dodatek do kawy lub słodka przekąska. Polecamy.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić biszkopt z musem jabłkowym

  1. Rozgrzać piekarnik do 180°C.
  2. Jajka i cukier ubić mikserem. Następnie, cały czas mieszając delikatnie łyżką, dodać mąki z proszkiem.
  3. Biszkopt przełożyć na blachę i piec ok 20 minut.
  4. Do musu jabłkowego dodać cynamon i dobrze wymieszać.
  5. Po upływie 20 min wyjąć biszkopt i wyłożyć na niego równomiernie mus. Włożyć z powrotem do piekarnika i piec jeszcze ok 5-6 min.
  6. Wyjąć ciasto i posypać obficie wiórkami kokosowymi. Udekorować według upodobania ( np. listkami świeżej mięty lub gotowymi dekoracjami czekoladowymi) i podawać.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.