
Bitki ze schabu - przepis
Bitki ze schabu z dodatkiem sera pleśniowego i musu jabłkowego to nasza propozycja na urozmaicenie klasycznego wydania tego mięsa.
Bitki schabowe polecamy podawać z ziemniakami puree i warzywnymi dodatkami.

Składniki
4 kotlety wieprzowe po około 175 g
100-140g stilton lub inny niebieski ser taki jak bleu d’Auvergne lub Danish Blue
4 łyżki musu jabłkowego
puree ziemniaczane i zielone warzywa, do podania
Jak zrobić Bitki ze schabu
1
Włącz grill. Przypraw kotlety po obu stronach solą i pieprzem. Grilluj w umiarkowanym cieple przez 12-16 minut, obracając raz po raz, aż będą dobre.
2
Cienko pokrój ser (nie martw się, jeśli trochę się rozpadnie). Posmaruj kotlety musem jabłkowym i nałóż na nie kilka plasterków sera.
3
Włóż z powrotem pod grzałkę grilla na 2-3 minuty, aż ser się roztopi i zbrązowieje.
4
Podawaj z tłuczonymi ziemniakami i zielonymi warzywami, takimi jak por lub brokuły.
Tags:
LidiaKa
Hi, here on the forum guys advised a cool Dating site, be sure to register – you will not REGRET it https://bit.ly/2UHfpsw