bitki ze schabu

Bitki ze schabu - przepis

Bitki ze schabu z dodatkiem sera pleśniowego i musu jabłkowego to nasza propozycja na urozmaicenie klasycznego wydania tego mięsa.

Bitki schabowe polecamy podawać z ziemniakami puree i warzywnymi dodatkami.

bitki ze schabu

Składniki

4 kotlety wieprzowe po około 175 g

100-140g stilton lub inny niebieski ser taki jak bleu d’Auvergne lub Danish Blue

4 łyżki musu jabłkowego

puree ziemniaczane i zielone warzywa, do podania

Jak zrobić Bitki ze schabu

1

Włącz grill. Przypraw kotlety po obu stronach solą i pieprzem. Grilluj w umiarkowanym cieple przez 12-16 minut, obracając raz po raz, aż będą dobre.

2

Cienko pokrój ser (nie martw się, jeśli trochę się rozpadnie). Posmaruj kotlety musem jabłkowym i nałóż na nie kilka plasterków sera.

3

Włóż z powrotem pod grzałkę grilla na 2-3 minuty, aż ser się roztopi i zbrązowieje.

4

Podawaj z tłuczonymi ziemniakami i zielonymi warzywami, takimi jak por lub brokuły.

Tags:

    • AnthonyCoece
    • 6 kwietnia 2020
    Odpowiedz

    Hi, here on the forum guys advised a cool Dating site, be sure to register – you will not REGRET it https://bit.ly/2UHfpsw

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Zamknij tryb gotowania
Polub nas na Facebooku
X