Błyskawiczna zupa warzywna z kurczaka

Przepis na Błyskawiczna zupa warzywna z kurczaka
Czas przygotowania30 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Błyskawiczna zupa warzywna z kurczaka to bardzo lekka zupa warzywna z dodatkiem piersi z kurczaka. Do przyrządzenia jej potrzebna będzie między innymi marchew, por i kalafior. Polecamy na pierwsze danie wszystkim zabieganym.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić błyskawiczna zupa warzywna z kurczaka

  1. Wlać wodę do dużego rondla. Wrzucić kostki bulionu i mieszać, gotując na dużym ogniu, aż bulion zacznie wrzeć. Dodać warzywa. Doprowadzić ponownie do wrzenia.
  2. Wrzucić kawałki kurczaka i zmniejszyć ogień do minimum. Przykryć i gotować przez ok 15-17 minut.
  3. Sprawdzić czy warzywa są miękkie, a kurczak przestał być różowy. Doprawić do smaku.
  4. Podawać posypane natką pietruszki.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.