Brownie - kruche i gorzkawe

Przepis na Brownie - kruche i gorzkawe
Czas przygotowania50 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Brownie – kruche i gorzkawe to pyszne, czekoladowo-kakaowe brownie o głębokim, intensywnym smaku. Polecamy do gorzkiej kawy, świetnie smakuje z malinami czy truskawkami.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić brownie - kruche i gorzkawe

  1. Masło i czekoladę roztopić na parze. Wystudzić. Rozgrzać piekarnik do 180°C.
  2. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i cukrem. Dobrze wymieszać składniki.
  3. Wymieszać suche składniki z roztopioną masą czekoladową.
  4. Jaja roztrzepać i wymieszać z ciastem. Krok 3 i 4 wykonać szybko jeden po drugim, aby masa nam nie zgęstniała w międzyczasie.
  5. Ciasto przełożyć na największą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 20 minut w temperaturze 180°C. Masa jest na tyle gęsta, że należy ją rozprowadzić po blaszce.
  6. Sprawdzić po 20 minutach patyczkiem. Ciasto można pokroić w kwadraty i udekorować owocami.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.