Bruschetta z pomidorem i bazylią

Przepis na Bruschetta z pomidorem i bazylią
Czas przygotowania15 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Bruschetta z pomidorem i bazylią to małe, grillowane kanapki z ciabatty, zapiekane z pokrojonym w kostkę pomidorem i świeżymi listkami bazylii. Świetne jako przystawka lub przekąska.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić bruschetta z pomidorem i bazylią

  1. Nagrzać piekarnik z włączoną funkcją grilla.
  2. Ułożyć pieczywo w formie do pieczenia i pokropić oliwą. Przeciąć czosnek na pół i przeciętą częścią wetrzeć czosnek w kromki ciabatty
  3. W misce wymieszać pomidory z oliwą i bazylią. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
  4. Grillować pieczywo aż będzie złoto-brązowe. Wyciągnąć z piekarnika i nałożyć na wierzch mieszankę pomidorową. Podawać natychmiast.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.