Burgery z czerwoną kapustą

Przepis na Burgery z czerwoną kapustą
Czas przygotowania20 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Burgery z czerwoną kapustą to duże bułki z pysznym, smażonym mięsem wołowym oraz sałatą, pomidorem, jogurtem naturalnym, ogórkiem kwaszonym i czerwoną kapustą. Ten pyszny burger świetnie sprawdzi się jako syty posiłek, zarówno na obiad, jak i podczas wieczoru filmowego czy imprezy.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić burgery z czerwoną kapustą

  1. Burgery wyciągnąć z opakowania. Rozgrzać olej na patelni i umieścić na niej mięso, Doprawić i obsmażyć z każdej strony, aż będą wysmażone tak, jak lubimy najbardziej ( rare, medium czy well done – tak jak chcemy).
  2. W międzyczasie bułki przekroić na pół, wyjąć z nich nieco miękkiego środka, ułożyć sałatę i pomidory. (Bułki można podgrzać chwilę w mikrofali na funkcji grill).
  3. Kiedy mięso jest gotowe przełożyć je na bułki i polać każde łyżką jogurtu naturalnego. Następnie ułożyć ogórki i kapustę. Przykryć górną częścią bułek i podawać.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.