Sernik z rosą Lidlomix — przepis i wskazówki
15.04.2024
Crumble z rabarbarem i truskawkami
60 min
średni
02.11.2023
Składniki
- 200 g drobnego cukru
- 200 g i 3 łyżki mąki pszennej
- 500 g pokrojonych truskawek
- 375 g pokrojonego rabarbaru
- 225 g brązowego cukru
- 225 g masła
- 80 g płatków owsianych
Jak zrobić crumble z rabarbarem i truskawkami
- Rozgrzać piekarnik do 190°C.
- W dużej misce wymieszać cukier z 3 łyżkami mąki, truskawkami i rabarbarem.
- Przełożyć do naczynia żaroodpornego o wymiarach 22×23 cm.
- W osobnej misce wymieszać 200 g mąki z brązowym cukrem, masłem i płatkami, aby powstała kruszonka. Posypać tym owoce.
- Piec w rozgrzanym piekarniku przez 45 minut, aż będzie z wierzchu rumiane. Podawać na ciepło, najlepiej z lodami.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze