Pizza Lidlomix – szybki przepis na pizzę z Monsieur Cuisine
27.03.2024
Czekoladki z migdałami
15 min + tężenie
średni
02.11.2023
Czekoladki z migdałami to domowej roboty słodkie, małe czekoladki przygotowane z orzechów lub migdałów i czekolady, pokryte warstwą czekolady dla efektu gładkości. Polecamy jako słodki deser lub dodatek do kawy.
Jak zrobić czekoladki z migdałami
- Grubo posiekać migdały (lub orzechy).
- Każdą czekoladę stopić w oddzielnym garnuszku ustawionym nad garnkiem z gotującą wodą z 1/3 margaryny. Do każdej wmieszać 1/3 orzechów.
- Łyżeczką nakładać małe kupki czekolady z migdałami na dobrze wysmarowany tłuszczem arkusz folii aluminiowej. Zostawić, żeby zastygło.
- Resztę czekolady rozmieszać w margarynie tak jak poprzednio i oblewać czekoladki jedna po drugiej tak, aby były jak najbardziej gładkie i równe. Pozostawić do stężenia.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze