Czekoladowe placki gryczane z kaszy

Przepis na Czekoladowe placki gryczane z kaszy
Poziom trudnościśredni
Ocena 3.0
Liczba komentarzy 2
02.11.2023

Zdrowe, wegańskie placki czekoladowe na bazie kaszy gryczanej. Bez dodatku cukru, słodkie dzięki daktylom. Wystarczy kilka prostych składników.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić czekoladowe placki gryczane z kaszy

  1. Kaszę dokładnie przepłucz i zalej na noc wodą (2 cm ponad poziom kaszy).
  2. Daktyle gotuj na parze przez kilka minut, żeby zmiękły.
  3. Odcedź kaszę i przełóż ją do blendera.
  4. Dodaj daktyle, kakao, sól i mleko roślinne.
  5. Zblenduj składniki na gładką masę.
  6. Łyżką nakładaj placki na rozgrzaną patelnię cienko posmarowaną olejem.
  7. Smaż przez chwilę z obu stron.
  8. Placki możesz podać z owocami, musem lub dżemem owocowym, czekoladą, masłem orzechowym lub roślinnym jogurtem.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.
Avatar Anna 25.05.2020 Dzień dobry Czy można upiec zamiast smażenia? Dziękuję za zapowiadający się pysznie przepis.
Avatar Ewa 24.10.2019 Bardzo dużo daktyli na tę ilośćkaszy. Czy nie są przez to baaardzo słodkie?