Domowe lody jogurtowe z owocami

Przepis na Domowe lody jogurtowe z owocami
Czas przygotowania240 min
Poziom trudnościśredni
Liczba komentarzy 1
02.11.2023

Składniki

  • 2 szklanki świeżych owoców (truskawek, jagód, malin, pokrojonego banana)
  • 2 szklanki jogurtu naturalnego lub waniliowego
  • 1/4 szklanki cukru (lub mniej – dopasować do smaku)
  • 8 foremek na lody lub pojemniczków po jogurcie
  • 8 patyczków

Promocje na składniki

Jak zrobić domowe lody jogurtowe z owocami

  1. Owoce włożyć do blendera, dodać jogurt i cukier i miksować do uzyskania pożądanej konsystencji.
  2. Przelać do foremek na lody albo do małych pojemniczków po jogurtach. W tym drugim przypadku nalewać do 3/4 wysokości pojemniczka, przykryć kawałkiem folii aluminiowej i włożyć w środek patyczek, przebijając folię.
  3. Włożyć lody do lodówki na co najmniej 4 godziny.
  4. Przed podaniem zdjąć folię aluminiową i kubek, najlepiej polewając z zewnątrz ciepłą wodą, aby lody łatwiej wyszły.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.
Avatar Natala 24.06.2023 U nas nie ma lata bez lodów :D a teraz jeszcze mamy urządzenie do lodów z ariete i możemy robić lody, kiedy chcemy :D