Pizza Lidlomix – szybki przepis na pizzę z Monsieur Cuisine
27.03.2024
Domowy imbir marynowany
15 min + marynowanie
średni
02.11.2023
Jak zrobić domowy imbir marynowany
- Imbir umyć i obrać – najlepiej oskrobując go łyżeczką. Pokroić na kawałki lub cieniutkie plasterki i włożyć do miski. Posypać solą, wymieszać i odstawić na 30 minut. Po tym czasie przełożyć go do czystego (sterylnego) słoika.
- W rondelku wymieszać ocet z cukrem, aż cukier się całkiem rozpuści. Doprowadzić do wrzenia, a następnie wrzącą zalewą zalać imbir w słoiku.
- Poczekać, aż ostygnie, a następnie zakręcić słoik pokrywką. Wstawić do lodówki na co najmniej 1 tydzień.
- Jeśli nie było to zrobione wcześniej przed podaniem pokroić imbir na bardzo cieniutkie plasterki.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze