Duszona kapusta z jabłkami i kminkiem

Przepis na Duszona kapusta z jabłkami i kminkiem
Czas przygotowania30 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Duszona kapusta z jabłkami, kminkiem i orzechami włoskimi to świetny dodatek do obiadu. Dobrze smakować będzie także z chlebem, jako przekąska, kiedy poczujemy się głodni w ciągu dnia.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić duszona kapusta z jabłkami i kminkiem

  1. Olej rozgrzać na dużej teflonowej patelni na średnim ogniu. Wrzucić cebulę i kminek. Smażyć około 5 minut, aż zmięknie.
  2. Dodać kapustę i ocet jabłkowy. Przykryć i gotować 4 minuty, aż kapusta zacznie mięknąć. Odkryć patelnię i zwiększyć ogień. Dodać jabłka i miód.
  3. Gotować 4-6 minut, często mieszając, aż jabłka nieco zmiękną, ale pozostaną twardawe, a większość płynu odparuje.
  4. Przełożyć do miski sałatkowej i ewentualnie posypać prażonymi orzechami włoskimi.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.