Fasolka szparagowa z pieczarkami

Przepis na Fasolka szparagowa z pieczarkami
Czas przygotowania15 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Fasolka szparagowa z pieczarkami – ten smażony duet świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, urozmaicający jego smak, np. do ziemniaków i mięsa. Polecamy.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić fasolka szparagowa z pieczarkami

  1. Fasolkę szparagową wrzucić do wrzącej wody i gotować ok 5 min, żeby trochę zmiękła.
  2. Rozgrzać olej na patelni. Wrzucić pieczarki i podsmażać chwilę, aby woda z nich wyparowała.
  3. Dorzucić fasolkę, doprawić i smażyć jeszcze chwilę, aż widocznie się przyrumienią. Podawać jako dodatek do obiadu np. ziemniaków lub samodzielny, mały posiłek.
LidiaKa Autor: LidiaKa

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.