Sernik z rosą Lidlomix — przepis i wskazówki
15.04.2024
Gazpacho pomidorowo-arbuzowe
20 min
średni
02.11.2023
Gazpacho pomidorowo-arbuzowe to pyszne połączenie słodko-wytrawne, które świetnie sprawdzi się w gorący, letni dzień, jako orzeźwiające, chłodne pierwsze danie. Polecamy podawać z kawałkami pomidora i ogórka.
Składniki
- 500 g pomidorów, obranych ze skórki i bez nasion, pokrojonych na kawałki
- 600 g miąższu arbuza, bez pestek i pokrojonego na kawałki
- 2 łyżeczki octu winnego
- ogórek, pokrojony w małe kostki
- 2 łyżeczki oliwy
Jak zrobić gazpacho pomidorowo-arbuzowe
- Owoce wymieszać z pokrojonym czosnkiem, oliwą i octem.
- Przecedzić przez sitko i wstawić do lodówki, do schłodzenia.
- Przed podaniem ozdobić cząstkami pomidora i pokrojonym w drobną kostkę ogórkiem.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze