Gazpacho pomidorowo-arbuzowe

Przepis na Gazpacho pomidorowo-arbuzowe
Czas przygotowania20 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Gazpacho pomidorowo-arbuzowe to pyszne połączenie słodko-wytrawne, które świetnie sprawdzi się w gorący, letni dzień, jako orzeźwiające, chłodne pierwsze danie. Polecamy podawać z kawałkami pomidora i ogórka.

Składniki

  • 500 g pomidorów, obranych ze skórki i bez nasion, pokrojonych na kawałki
  • 600 g miąższu arbuza, bez pestek i pokrojonego na kawałki
  • 2 łyżeczki octu winnego
  • ogórek, pokrojony w małe kostki
  • 2 łyżeczki oliwy

Promocje na składniki

Jak zrobić gazpacho pomidorowo-arbuzowe

  1. Owoce wymieszać z pokrojonym czosnkiem, oliwą i octem.
  2. Przecedzić przez sitko i wstawić do lodówki, do schłodzenia.
  3. Przed podaniem ozdobić cząstkami pomidora i pokrojonym w drobną kostkę ogórkiem.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.