Jak zrobić zupę gyros w Lidlomixie?
06.03.2024
Grillowane szparagi z boczkiem
25 min
średni
02.11.2023
Składniki
- szparagi
- boczek lub chuda dobra szynka w plasterkach
- ser żółty w plastrach + trochę startego do posypania
Jak zrobić grillowane szparagi z boczkiem
- Szparagi wrzucamy do wrzącej wody na 8-10 minut (zależy od wielkości szparagów).
- Następnie blanszujemy je w zimnej wodzie, najlepiej z lodem.
- Wysuszamy szparagi za pomocą papierowego ręcznika.
- Zawijamy je najpierw w cienki plasterek sera, a następnie w boczek lub szynkę.
- Wrzucamy na średnio rozgrzanego grilla. Czas grillowania: 10-15 min. Można użyć aluminiowej tacki, jeśli używacie grubsze plastry sera.
- Wykładamy na talerz i posypujemy startym serem.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze