Grillowany stek z halibuta

Przepis na Grillowany stek z halibuta
Czas przygotowania25 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • 2 ząbki czosnku, zgniecione
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • 0,5 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
  • 1 (półkilogramowy) stek z halibuta

Promocje na składniki

Jak zrobić grillowany stek z halibuta

  1. Rozgrzać grill do średniej temperatury.
  2. Do małego rondelka włożyć masło, dodać brązowy cukier, czosnek, sok z cytryny, sos sojowy i pieprz. Podgrzać na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier całkowicie się rozpuści.
  3. Ruszt grilla lekko posmarować olejem. Za pomocą pędzelka posmarować rybę sosem z brązowym cukrem, a następnie położyć na grillu.
  4. Smażyć przez 5 minut z każdej strony, do czasu gdy mięso będzie można łatwo rozdzielać widelcem, polewając od czasu do czasu sosem. Pozostały sos wylać.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.