Sernik z rosą Lidlomix — przepis i wskazówki
15.04.2024
Grillowany stek z halibuta
25 min
średni
02.11.2023
Składniki
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki cukru brązowego
- 2 ząbki czosnku, zgniecione
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżeczki sosu sojowego
- 0,5 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
- 1 (półkilogramowy) stek z halibuta
Jak zrobić grillowany stek z halibuta
- Rozgrzać grill do średniej temperatury.
- Do małego rondelka włożyć masło, dodać brązowy cukier, czosnek, sok z cytryny, sos sojowy i pieprz. Podgrzać na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier całkowicie się rozpuści.
- Ruszt grilla lekko posmarować olejem. Za pomocą pędzelka posmarować rybę sosem z brązowym cukrem, a następnie położyć na grillu.
- Smażyć przez 5 minut z każdej strony, do czasu gdy mięso będzie można łatwo rozdzielać widelcem, polewając od czasu do czasu sosem. Pozostały sos wylać.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze