Jak zrobić zupę gyros w Lidlomixie?
06.03.2024
Gulasz z fasoli i pieczarek
50 min
średni
02.11.2023
Gulasz z fasoli i pieczarek to danie obiadowe, które świetnie smakowało będzie z dodatkiem świeżego pieczywa. Przygotowane jest z białej i czerwone fasoli, pomidorów z puszki, pieczarek oraz papryki: żółtej i czerwonej. Polecamy wypróbować ten przepis.
Składniki
- 2 łyżki oliwy
- 1 cebula, pokrojona w plasterki
- 2 ½ łyżki papryki w proszku
- 300 g drobnych pieczarek
- 400 g pomidorów z ziołami z puszki
- 2 łyżki przecieru z suszonych pomidorów
- 300 ml wywaru warzywnego z kostki
- sól i pieprz
- 2 puszki fasoli: 1 białej i 1 czerwonej
- 1/2 papryki żółtej, pokrojonej w drobne paski
- 1/2 papryki czerwonej, pokrojonej w drobne paski
Jak zrobić gulasz z fasoli i pieczarek
- Rozgrzać 2 łyżki oliwy w dużym rondlu. Wrzucić pokrojoną w plasterki cebulę i smażyć na średnim ogniu 5 minut.
- Paprykę wrzucić do cebuli wraz z papryką w proszku. Mieszać kilka sekund. Dodać pieczarki pokrojone na plasterki, pomidory z puszki, 2 łyżki przecieru z suszonych pomidorów i wywar warzywny z kostki.
- Dodać fasolę. Doprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu 20 minut.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze