Gulasz z wątróbki wołowej

Przepis na Gulasz z wątróbki wołowej
Czas przygotowania35 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

  • 500 g wątróbki wołowej
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki masła
  • 1 liść laurowy
  • 2-3 ziarnka pieprzu
  • sól do smaku
  • 3 łyżki śmietany

Promocje na składniki

Jak zrobić gulasz z wątróbki wołowej

  1. Wątróbkę umyć, oczyścić z żyłek i pokroić w paski. Opanierować w mące.
  2. Na patelni rozgrzać masło i smażyć wątróbkę ok. 10 minut.
  3. Dodać liść laurowy, pieprz i sól. Wlać 1 szklankę wody, doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, dodać śmietanę i gotować na małym ogniu przez ok. 10 minut.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.