Szarlotka Lidlomix – przepis i wskazówki
22.04.2024
Gulasz z wątróbki wołowej
35 min
średni
02.11.2023
Składniki
- 500 g wątróbki wołowej
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki masła
- 1 liść laurowy
- 2-3 ziarnka pieprzu
- sól do smaku
- 3 łyżki śmietany
Jak zrobić gulasz z wątróbki wołowej
- Wątróbkę umyć, oczyścić z żyłek i pokroić w paski. Opanierować w mące.
- Na patelni rozgrzać masło i smażyć wątróbkę ok. 10 minut.
- Dodać liść laurowy, pieprz i sól. Wlać 1 szklankę wody, doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, dodać śmietanę i gotować na małym ogniu przez ok. 10 minut.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze