Pizza Lidlomix – szybki przepis na pizzę z Monsieur Cuisine
27.03.2024
Jajka faszerowane tuńczykiem
15 min
średni
02.11.2023
Jajka faszerowane tuńczykiem to smaczna i ciekawie prezentująca się propozycja, która sprawdzi się zarówno na śniadanie czy kolację, jak i na przyjęcie, jako mała przekąska. Połączenia jajka i tuńczyka w takiej formie na pewno zachwyci wszystkich gości.
Składniki
- 3 jajka
- tuńczyk z puszki
- świeża natka pietruszki
- sól i pieprz do smaku
Jak zrobić jajka faszerowane tuńczykiem
- Ugotować jajka na twardo. Włożyć je do dużego rondla, zalać letnią wodą i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować 7 minut.
- Wyjąć łyżką cedzakową i włożyć do miski z zimną wodą, żeby ostygły.
- Obrać jajka ze skorupek i przekroić każde wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka łyżeczką i odłożyć. Można z nich przygotować inne danie.
- Do każdej połówki jajka nałożyć łyżkę tuńczyka. Posypać delikatnie posiekaną pietruszką, doprawić solą i pieprzem.
- Ułożyć ładnie na talerzu i podawać.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze