Jajka faszerowane

Przepis na Jajka faszerowane
Czas przygotowania30 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Jajka faszerowane to efektowna przekąska, która zarówno zdobi stół, jak i zaspokaja głód. Gotowane białka, faszerowane żółtkiem połączonym z odrobiną musztardy i majonezu, posypane świeżym szczypiorkiem to tradycyjna już część śniadania wielkanocnego. Polecamy wypróbować ten przepis.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić jajka faszerowane

  1. Włożyć jaja do garnka z wodą tak, by je przykryła. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zdjąć z ognia i pozostawić w gorącej wodzie na 10 do 12 minut.
  2. Wyjąć z gorącej wody i ostudzić.
  3. Obrać jajka i pokroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka i wymieszać z musztardą, sosem majonezowym, solą i pieprzem, aż powstanie gładka pasta.
  4. Napełnić połówki jajek przygotowanym nadzieniem i posypać szczypiorkiem.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.