Kabaczki z grilla

Przepis na Kabaczki z grilla
Czas przygotowania25 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Kabaczki z grilla to przepis na aromatyczne i pełne smaku, dobrze przyprawione, grillowane kabaczki. Polecamy wypróbować przepis latem, kiedy sezon grillowy trwa, a kabaczki są dojrzałe i soczyste.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić kabaczki z grilla

  1. Rozgrzać grill do średniej temperatury.
  2. Pokroić kabaczki wzdłuż na plastry grubości 0,8 do 1 cm, aby powstały długie ładne paski, które nie spadną przez ruszt.
  3. Oliwę zagrzać w rondelku i dodać ząbki czosnku. Gotować na średnim ogniu, aż czosnek zacznie skwierczeć i stanie się aromatyczny.
  4. Posmarować plastry kabaczków oliwą z czosnkiem i posypać solą i pieprzem.
  5. Piec na ruszcie przez 5 do 10 minut z każdej strony, aż osiągną pożądaną miękkość.
  6. W trakcie pieczenia smarować dodatkowo czosnkową oliwą i odwracać od czasu do czasu, aby zapobiec przyklejaniu się do rusztu lub przypalaniu.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.