Kanapka z bekonem i jajkiem sadzonym

Przepis na Kanapka z bekonem i jajkiem sadzonym
Czas przygotowania7 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Kanapka z bekonem i jajkiem sadzonym to idealne połączenie śniadaniowe, które dostarczy nam energię na rozpoczęcie dnia. Polecamy podawać z dodatkiem pomidora lub korniszonem.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić kanapka z bekonem i jajkiem sadzonym

  1. Podsmażyć bekon tak, żeby plasterki były chrupiące. Połowę masła rozsmarować na chlebie i położyć na tym plasterki bekonu.
  2. Połowę masła rozsmarować na chlebie i położyć na tym plasterki bekonu. Pozostałe masło rozgrzać w patelni teflonowej i usmażyć jajko sadzone.
  3. Pozostałe masło rozgrzać w patelni teflonowej i usmażyć jajko sadzone. Zsunąć jajko z patelni wprost na kanapkę. Doprawić solą i pieprzem i (opcjonalnie) udekorować plasterkami korniszona lub pomidora.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.