Sernik z rosą Lidlomix — przepis i wskazówki
15.04.2024
Kanapka z bekonem i jajkiem sadzonym
7 min
średni
02.11.2023
Kanapka z bekonem i jajkiem sadzonym to idealne połączenie śniadaniowe, które dostarczy nam energię na rozpoczęcie dnia. Polecamy podawać z dodatkiem pomidora lub korniszonem.
Składniki
- 1 duża kromka chleba pełnoziarnistego
- 30 g masła
- 3 plasterki bekonu
- 1 jajko
- sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
Jak zrobić kanapka z bekonem i jajkiem sadzonym
- Podsmażyć bekon tak, żeby plasterki były chrupiące. Połowę masła rozsmarować na chlebie i położyć na tym plasterki bekonu.
- Połowę masła rozsmarować na chlebie i położyć na tym plasterki bekonu. Pozostałe masło rozgrzać w patelni teflonowej i usmażyć jajko sadzone.
- Pozostałe masło rozgrzać w patelni teflonowej i usmażyć jajko sadzone. Zsunąć jajko z patelni wprost na kanapkę. Doprawić solą i pieprzem i (opcjonalnie) udekorować plasterkami korniszona lub pomidora.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze