Sernik z rosą Lidlomix — przepis i wskazówki
15.04.2024
Kanapka z pieczenią i rukolą
10 min
średni
02.11.2023
Kanapka z pieczenią i rukolą to zamknięta w świeżym pieczywie wołowina z ogórkiem, rukolą i czerwoną cebulą, z dodatkiem sosu chrzanowego. Polecamy na sycące śniadanie lub kolację.
Składniki
- 1 mała półbagietka, ciabatta lub inna dosyć duża bułka
- 1-2 łyżeczki sosu chrzanowego
- 2 plastry pieczeni wołowej
- mały ogórek
- garść rukoli
- czerwona cebula pokrojona w krążki (opcjonalnie)
Jak zrobić kanapka z pieczenią i rukolą
- Ogórka pokroić na cieniutkie plasterki obieraczką do warzyw. Wołowiną pokroić w cienkie plasterki.
- Pieczywo naciąć i rozszerzyć, posmarować sosem chrzanowym. Na obydwu połówkach ułożyć wołowinę, ogórka, cebulę i rukolę.
- Złożyć połówki razem i docisnąć.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze