Kapusta duszona

Przepis na Kapusta duszona
Czas przygotowania50 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Kapusta duszona, gotowana z cebulką, czosnkiem, selerem naciowym oraz pomidorami z puszki to pyszny dodatek do obiadu. Kapustę duszoną na taki sposób można również jeść z pieczywem, jako samodzielny posiłek. Polecamy.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić kapusta duszona

  1. Roztopić masło w dużym rondlu na średnim ogniu. Dodać cebulę, seler i czosnek i podsmażać przez 3 do 5 minut, aż cebula się zeszkli.
  2. Dodać kapustę i wymieszać, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
  3. Wlać pomidory i doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować pod przykryciem na średnim ogniu przez 30 do 40 minut, aż kapusta będzie miękka.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.