Karmelizowana marchewka

Przepis na Karmelizowana marchewka
Czas przygotowania15 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Karmelizowana marchewka to pokrojona na kawałki marchewka, podsmażona na brązowym cukrze. Stanowi świetny dodatek do wielu dań obiadowych. Polecamy wypróbować ten przepis.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić karmelizowana marchewka

  1. Marchewki obrać in pokroić w ukośne plasterki lub słupki.
  2. Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni.
  3. Dodać marchewkę, posypać łyżeczką brązowego cukru i karmelizować około 2 minut, przewracając.
  4. Posypać pietruszką i podawać, np. jako dodatek do obiadu.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.