Kiełbasa w piwie

Przepis na Kiełbasa w piwie
Czas przygotowania240 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

  • 1 kg kiełbasy wieprzowej, pociętej na kawałki wielkości 2,5cm
  • 350 ml piwa
  • 600 g kapusty kiszonej, odsączonej
  • olej do smażenia

Promocje na składniki

Jak zrobić kiełbasa w piwie

  1. W wolnowarze wymieszać kiełbasę z piwem i kapustą kiszoną. Gotować na najniższym programie przez 4 godziny, aż mięso będzie miękkie i delikatne.
  2. Rozgrzać olej na sporej patelni. Przerzucić kiełbasę z kapustą i podsmażać, aż lekko się zarumieni. Podawać.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.