Pizza Lidlomix – szybki przepis na pizzę z Monsieur Cuisine
27.03.2024
Kofty jagnięce po indyjsku
15 min + odstawienie
średni
02.11.2023
Kofty jagnięce po indyjsku to jagnięcina z aromatycznymi przyprawami w formie podłużnych kotlecików, wbitych na szpikulce. Świetnie pasować będzie do frytek czy ziemniaków z dodatkiem świeżych warzyw.
Jak zrobić kofty jagnięce po indyjsku
- Mięso wymieszać z przyprawami, imbirem i czosnkiem. Chwilę wyrabiać rękoma, aby się zaczęło sklejać.
- Przykryć folią spożywczą i odstawić na 30 minut.
- Na patelni rozgrzać olej. Z mięsa formować podłużne rulony, podobne kształtem do kiełbasy, wbić w każdy kawałek mięsa drewniany lub metalowy szpikulec i smażyć, aż będą rumiane.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze