Kolorowy kuskus

Przepis na Kolorowy kuskus
Czas przygotowania40 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Kolorowy kuskus to propozycja lekkiego drugiego dania, przyrządzonego z kuskusu, zapiekanego z podsmażoną marchewką, żółtą papryką, pomidorkami oraz cukinią. Polecamy szczególnie jako część dwudaniowego obiadu.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić kolorowy kuskus

  1. Nagrzać piekarnik do 175°C
  2. Wsypać kuskus do wrzącej wody i ponownie doprowadzić wodę do wrzenia. Zdjąć garnek z ognia i przykryć. Zostawić na 5 minut, a następnie delikatnie wymieszać kuskus widelcem.
  3. W międzyczasie rozgrzać olej w dużej patelni na średnim ogniu. Dodać czosnek, marchewkę, pomidory i paprykę, i przez chwilę podsmażać. Dodać ugotowany kuskus, sól i pieprz.
  4. Wszystko dobrze wymieszać i przełożyć do półtoralitrowego żaroodpornego naczynia. Lekko skropić octem balsamicznym.
  5. Piec w nagrzanym piekarniku przez 20 minut.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.