Kotlety z kurczaka

Przepis na Kotlety z kurczaka
Czas przygotowania20min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Kotlety z kurczaka to pyszne, wysmażone na złoto kotlety z piersi kurczaka. Sugerujemy podawać z ziemniakami, smażoną cukinią i świeżą rukolą, co stworzy idealny, obiadowy zestaw.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić kotlety z kurczaka

  1. Użyj tłuczka lub wałka do rozbicia kotletów, odcinając ewentualne kawałki tłuszczu.
  2. Rozbij jajka, a następnie wymieszaj z bazylią, parmezanem i przyprawami. Przenieś miksturę do miski. Wysyp bułkę tartą na talerz.
  3. Dwukrotnie zanurz każdy z kotletów w mieszance jajecznej, a następnie w bułce tartej, aby dokładnie je pokryć.
  4. Rozgrzej olej na dużej patelni. Wyłóż na nią tyle kotletów, ile zmieści się bez ich upychania, a następnie smaż na małym ogniu przez 3-4 minuty z każdej strony, aż bułka tarta zmieni kolor na złoty.
  5. Podawaj z sugerowanymi dodatkami lub innymi, według własnego uznania.
LidiaKa Autor: LidiaKa

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.