Krem z daktyli kakaowo-orzechowy

Przepis na Krem z daktyli kakaowo-orzechowy
Czas przygotowania10 min + moczenie
Poziom trudnościśredni
Ocena 5.0
02.11.2023

Krem z daktyli kakaowo-orzechowy to gęsta pasta, idealna jako dodatek do świeżego pieczywa. Polecamy na śniadanie lub jako przekąskę, w ciągu dnia.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić krem z daktyli kakaowo-orzechowy

  1. Z daktyli wyjąć pestki, przełożyć do wysokiego naczynia, zalać gorącą wodą i odstawić na minimum 1 godzinę.
  2. Po tym czasie odlać wodę i zmiksować daktyle.
  3. Dodać do nich kakao i zmielone orzechy laskowe i ponownie zmiksować na gładki krem. Ilość kakao/orzechów można zmniejszyć lub zwiększyć, według upodobań.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.