Kremowa korma z kurczaka

Przepis na Kremowa korma z kurczaka
Czas przygotowania55 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Kremowa korma z kurczaka to tradycyjne danie kuchni indyjskiej, aromatyczne i pełne smaku. Polecamy podawać z ugotowanym na sypko ryżem basmati lub chlebkiem pita.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić kremowa korma z kurczaka

  1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Rozgrzać olej w brytfannie. Smażyć cebulę i imbir przez 4–5 minut.
  2. Kiedy cebula zmięknie, dodać curry korma i smażyć przez minutę na małym ogniu, pilnując, żeby nie przypalić.
  3. Wrzucić kawałki kurczaka i wymieszać je z cebulą. Wlać wywar i mleczko kokosowe. Doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem.
  4. Brytfannę przykryć i wstawić do piekarnika na 45-50 minut.
  5. Wyjąć gotową kormę z piekarnika., dodać mielone migdały, wymieszać. Posypać posiekaną kolendrą.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.