Królik pieczony z rozmarynem

Przepis na Królik pieczony z rozmarynem
Czas przygotowania60 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

  • 1 duża czerwona cebula, pokrojona w cienkie plasterki
  • 1 królik, opłukany i osuszony papierowym ręcznikiem
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki posiekanego rozmarynu
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki mielonego kuminu
  • 1/2 szklanki migdałów w słupkach

Promocje na składniki

Jak zrobić królik pieczony z rozmarynem

  1. Rozgrzać piekarnik do 175 stopni C.
  2. Plasterki cebuli ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego.
  3. Królika nasmarować sokiem z cytryny i oliwą. Posypać w środku i na zewnątrz rozmarynem, pietruszką i kuminem. Ułożyć na cebuli.
  4. Piec przez 30 minut, a następnie posypać migdałami. Piec dalej, ok. 15 minut, aż mięso będzie gotowe.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.