Królik smażony w marynacie z maślanki

Przepis na Królik smażony w marynacie z maślanki
Czas przygotowania35 min + odstawienie
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić królik smażony w marynacie z maślanki

  1. Do jednej miski wlać maślankę, do drugiej wsypać mąkę i wymieszać ją z przyprawami.
  2. Kawałki królika zamaczać najpierw w maślance, a następnie dokładnie obtaczać w mące. Opanierowane mięso odłożyć na 7-8 godzin do lodówki.
  3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć królika ok. 25 minut, aż nabierze ładnego rumianego koloru. Odsączać na papierowych ręcznikach.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.