Królik w winie

Przepis na Królik w winie
Czas przygotowania120 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić królik w winie

  1. Królika umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze części. Oprószyć solą i pieprzem i opanierować w mące.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem. Dodać królika i smażyć aż się zrumieni ze wszystkich stron.
  3. Dodać posiekaną cebulę i czosnek i smażyć ok. 10 minut.
  4. Dodać zioła i smażyć kilka minut.
  5. Pomidora sparzyć, obrać i pokroić w kostkę. Dodać na patelnię wraz z winem. Doprawić solą i pieprzem.
  6. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i dusić na małym ogniu przez 1,5-2 godziny.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.