Lasagne z tuńczykiem

Przepis na Lasagne z tuńczykiem
Czas przygotowania50 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Lasagne z tuńczykiem to alternatywna wersja lasagne, która zasmakuje każdemu amatorowi tej ryby. Makaron przyrządzany jest z passatą pomidorową, ricottą i szpinakiem, a całość zapiekana pod warstwą parmezanu.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić lasagne z tuńczykiem

  1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C. Przygotować płaty lasagne zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Rozdrobnić tuńczyka, a następnie wrzucić na patelnię i dodać passatę pomidorową. Rozgrzać na małym ogniu. Dodać oliwki i szpinak, doprawić dużą ilością czarnego pieprzu.
  3. Przykryć i podgrzewać przez około 5 minut, aż listki szpinaku się skurczą.
  4. Nałożyć ⅓ nadzienia tuńczykowego do formy. Ułożyć na nim płaty lasagne. Nałożyć połowę pozostałego nadzienia i przykryć płatami lasagne. Ułożyć jeszcze jedną taką warstwę.
  5. Utrzeć ser ricotta z mlekiem i doprawić solą i pieprzem. Nałożyć na wierzch lasagne i posypać całość obficie parmezanem.
  6. Piec w gorącym piekarniku przez ok 30 minut.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.