Łatwe ciasto z kaszy jaglanej bez pieczenia

Przepis na Łatwe ciasto z kaszy jaglanej bez pieczenia
Czas przygotowania60 minut
Poziom trudnościśredni
Ocena 5.0
Liczba komentarzy 3
02.11.2023

Bardzo prosty, pyszny jagielnik malinowy. Dla wielbicieli malin i roślinnych serników. Składniki na tortownicę 21 cm.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić łatwe ciasto z kaszy jaglanej bez pieczenia

  1. Kaszę jaglaną bardzo dokładnie przepłucz wodą.
  2. Zalej kaszę 3 szklankami mleka roślinnego.
  3. Gotuj na małym ogniu około 15-20 minut, aż kasza będzie bardzo miękka i wchłonie płyn.
  4. Spód tortownicy wyłóż ciasteczkami.
  5. Do ugotowanej, gorącej kaszy dodaj cukier z wanilią, olej kokosowy, maliny i dokładnie zblenduj na gładką masę. Osłódź do smaku i ponownie zblenduj.
  6. Masę wyłóż na przygotowany spód.
  7. Po przestygnięciu wstaw na noc do lodówki.
  8. Przed podaniem ciasto posmaruj dżemem malinowym i posyp płatkami migdałowymi.
  9. Zamiast malin możecie użyć innych ulubionych owoców, np. truskawek, jagód albo wiśni.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.
Avatar Sam 20.01.2021 Kompletnie nie wyszło
Avatar Kamona 20.05.2020 Czy zamiast oleju kokosowego można dać olej rzepakowy?
Avatar Dominika 22.10.2019 Bez agaru jest wystarczająco zwarty?