Lody jagodowe

Przepis na Lody jagodowe
Czas przygotowania15 min + chłodzenie
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Lody jagodowe to domowe lody ze świeżych jagód, przyrządzane na bazie kwaśnej i bitej śmietany. Pyszne i orzeźwiająco kwaskowe, idealne na letnie upały.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić lody jagodowe

  1. Jagody gotować, o ile to możliwe bez dodatku wody, aż popękają i puszczą dużo soku. Przecedzić przez sito.
  2. Powinno się otrzymać około 350 ml gęstego soku jagodowego. Ostudzić sok.
  3. Sok wymieszać z cukrem, a następnie wmieszać kwaśną śmietanę i bitą śmietanę. Wszystko dobrze wymieszać i wstawić do lodówki na kilka godzin.
  4. Przygotować lody w maszynce do kręcenia lodów, zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Przechowywać w zamrażalce w szczelnym pojemniku.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.