Makaron z jajkiem i serem

Przepis na Makaron z jajkiem i serem
Czas przygotowania20min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Makaron z jajkiem, serem i cukinią, zapiekany w piekarniku, to szybki i prosty obiad dla tych, lubiących sycące dania. Polecamy wypróbować nasz przepis.

Składniki

  • 1 cebula, posiekana
  • 2 cukinie, starte
  • 2 łyżki posiekanej pietruszki
  • 300 g świeżego sosu serowego
  • 200g gotowanego makaronu kolanka lub innegomakaronu
  • 2 jajka

Promocje na składniki

Jak zrobić makaron z jajkiem i serem

  1. Rozgrzej połowę oleju na średniej nieprzywierającej patelni, dodaj czosnek i cebulę. Smaż przez 2-3 minuty, aż zmiękną.
  2. Używając rąk, wyciśnij jak najwięcej wody ze startej cukinii. Wrzuć ją na patelnię i smaż przez 3-4 minuty, aż będzie miękka. Przełóż warzywa do dużej miski.
  3. Wymieszaj pietruszkę, sos serowy i makaron. Przypraw. Rozbij jajka i dodaj je do makaronu.
  4. Rozgrzej olej na patelni i wrzuć na nią makaron. Wyrównaj go łyżką i smaż na średnim ogniu przez 3-5 minut.
  5. Przełóż w inne naczynie i przenieś do mikrofali, ustawionej na grill na 3-4 minuty, lub do piekarnika na tyle samo, aż będzie złoty i lekko spieczony z góry.
LidiaKa Autor: LidiaKa

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.