Makaroniki z orzechami laskowymi

Przepis na Makaroniki z orzechami laskowymi
Czas przygotowania40 min
Poziom trudnościśredni
Ocena 5.0
02.11.2023

Makaroniki z orzechami laskowymi to słodkie, pyszne, migdałowe ciasteczka z dodatkiem zmielonych orzechów laskowych. Świetne na deser lub jako przekąska.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić makaroniki z orzechami laskowymi

  1. Rozgrzać piekarnik do 160 C. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
  2. Białka ubić na sztywno, stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy.
  3. Orzechy wymieszać z mąką i olejkiem migdałowym. Dodać do białek i wymieszać całość łyżką.
  4. Nakładać po dwie łyżki ciasta na ciasteczko na przygotowaną blachę. Piec w nagrzanym piekarniku przez 25 minut. Studzić na blasze.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.