Marchewka glazurowana

Przepis na Marchewka glazurowana
Czas przygotowania25 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

  • 30 g masła
  • 1 łyżeczka cukru
  • 60 ml wody
  • sól
  • 300 g marchewek, im mniejsze tym lepsze, jeśli są duże pokroić na plasterki
  • grubo posiekana natka pietruszki (do dekoracji)

Promocje na składniki

Jak zrobić marchewka glazurowana

  1. Na patelni stopić masło na średnim ogniu. Dodać cukier, mieszać przez minutę i pozwolić, aby się skarmelizował. Dodać wodę i odrobinę soli.
  2. Dodać marchew i podsmażać przez 20-30 minut, mieszając od czasu do czasu. Jeśli woda za szybko wyparuje – dodać nieco więcej.
  3. Marchewki są gotowe kiedy są miękkie (al dente), a na patelni nie zostało już prawie wody. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.