Masełko ziołowe

Przepis na Masełko ziołowe
Czas przygotowania10 min + chłodzenie
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Masełko ziołowe to pyszne masło połączone z pietruszką, szczypiorkiem i czosnkiem, które dzięki takim dodatkom uzyskuje niepowtarzalny smak. Świetnie smakuje zestawione ze świeżym, chrupiącym pieczywem. Polecamy także wypróbować z grillowaną lub opiekaną ciepłą bagietką.

Składniki

  • 1 pęczek szczypiorku, bardzo drobno posiekany
  • 1 pęczek pietruszki, bardzo drobno posiekany
  • 250 g masła o temperaturze pokojowej
  • 1-2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
  • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

Promocje na składniki

Jak zrobić masełko ziołowe

  1. Masło wymieszać z pozostałymi składnikami, przełożyć łyżeczką do miseczki, przykryć folią kuchenną i odstawić do lodówki, żeby smaki się przegryzły.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.