Sernik z rosą Lidlomix — przepis i wskazówki
15.04.2024
Masełko ziołowe
10 min + chłodzenie
średni
02.11.2023
Masełko ziołowe to pyszne masło połączone z pietruszką, szczypiorkiem i czosnkiem, które dzięki takim dodatkom uzyskuje niepowtarzalny smak. Świetnie smakuje zestawione ze świeżym, chrupiącym pieczywem. Polecamy także wypróbować z grillowaną lub opiekaną ciepłą bagietką.
Spis treści:
Składniki
- 1 pęczek szczypiorku, bardzo drobno posiekany
- 1 pęczek pietruszki, bardzo drobno posiekany
- 250 g masła o temperaturze pokojowej
- 1-2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
- sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
Jak zrobić masełko ziołowe
- Masło wymieszać z pozostałymi składnikami, przełożyć łyżeczką do miseczki, przykryć folią kuchenną i odstawić do lodówki, żeby smaki się przegryzły.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze