Masło domowej roboty

Przepis na Masło domowej roboty
Czas przygotowania10 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Masło domowej roboty to przygotowywane w domu masło, do którego przyrządzenia potrzebna jest tylko tłusta śmietana i odrobina soli. Nie zawiera ono żadnych niepotrzebnych dodatków, dlatego polecamy je wszystkim, którzy dbają o swoją dietę.

Składniki

  • 475 ml (2 szklanki) tłustej śmietany
  • 1/4 łyżeczki soli

Promocje na składniki

Jak zrobić masło domowej roboty

  1. Śmietanę wlać do blendera lub malaksera, miksować przez 10 minut, lub aż oddzieli się masło.
  2. Odlać płyn, dodać ewentualnie sól. Przełożyć masło do maselniczki, wciskając wypukłą stroną łyżki, by dodatkowo odcisnąć płyn.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.