Masło migdałowe z kakao

Przepis na Masło migdałowe z kakao
Czas przygotowania20 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Masło migdałowe z kakao to pyszne, roślinne masło o słodkim posmaku. Dzięki dużej zawartości migdałów masło to jest źródłem wielu cennych składników odżywczych. Polecamy jako ciekawą alternatywę dla masła orzechowego.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić masło migdałowe z kakao

  1. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C.
  2. Migdały ułożyć w płytkim naczyniu żaroodpornym i skropić oliwą. Piec aż będą złotawo-jasnobrązowe.
  3. Wyjąć z piekarnika, ostudzić i przełożyć do blendera. Miksować przez 30 sekund, aż zmienią się w pastę. Zgarnąć ze ścianek blendera resztki i zmiksować, aby cała masa była jednolita.
  4. Dodać olej kokosowy, kakao, sól i syrop, i miksować jeszcze 30 sekund, aż wszystko się dobrze połączy.
  5. Najlepiej przechowywać w lodówce.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.