Migdałowe ciasteczka

Przepis na Migdałowe ciasteczka
Czas przygotowania20 min + chłodzenie
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Migdałowe ciasteczka to małe, słodkie, prostokątne ciasteczka przyrządzone na bazie mąki pszennej, zmielonych migdałów, cukru i masła. Taka propozycja świetnie sprawdzi się zarówno jako deser, jak i przekąska czy drugie śniadanie. Polecamy.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić migdałowe ciasteczka

  1. Zmiksować masło, aby było puszyste, a następnie dodać cukier. Dodać migdały (zmielone i zmiażdżone) oraz przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Można dodać kawałki czekolady.
  2. Wyrobić ciasto, przykryć i wstawić do lodówki na godzinę.
  3. Blachę do pieczenia ciastek wysmarować tłuszczem, a piekarnik rozgrzać do 180 C. Na powierzchni posypanej mąką rozwałkować ciasto.
  4. Wycinać prostokąty i przekładać na przygotowaną blachę. Piec w rozgrzanym piekarniku przez ok. 10-12 minut.
  5. Odstawić ciastka, żeby ostygły.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.