Mozzarella w panierce

Przepis na Mozzarella w panierce
Czas przygotowania15 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Mozzarella w panierce to smakowite, smażone kulki lub plasterki sera mozzarella, obtoczone w chrupiące, złotej panierce z bułki tartej. Świetna i efektowna przekąska zarówno dla domowników, jak i na wizytę gości.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić mozzarella w panierce

  1. Otwórz mozzarellę i wylej z niej serwatkę. Odłóż ją na deskę do krojenia lub na blat.
  2. Jeśli używasz dużej mozzarelli pokrój ją w plasterki.
  3. Panieruj mozzarellę raz w bułce tartej, a raz w jajku, raz w bułce raz w jajku. Po dwa razy, by zwiększyć aromat.
  4. Smaż na rozgrzanej patelni z jednej strony ok. 3 minuty i z drugiej tak samo.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.