Ocet porzeczkowy

Przepis na Ocet porzeczkowy
Czas przygotowania20 min + odstawienie
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Ocet porzeczkowy oparty na czerwonym occie winnym oraz czarnych i czerwonych porzeczkach to świetny dressing do różnych sałatek. Polecamy wypróbować ten przepis.

Składniki

  • 500 ml czerwonego octu winnego
  • 5 łyżek cukru
  • 250 ml czerwonej porzeczki
  • 250 ml czarnej porzeczki

Promocje na składniki

Jak zrobić ocet porzeczkowy

  1. Ocet podgrzać z cukrem.
  2. Do słoja włożyć rozgniecione porzeczki i zalać je octem. Odstawić na 14 dni.
  3. Po tym czasie odcedzić i przelać w wyparzone buteleczki.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.