Owsiane ciastka z daktylami i bakaliami

Przepis na Owsiane ciastka z daktylami i bakaliami
Czas przygotowania40 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Owsiane ciastka z daktylami i bakaliami to ciasteczka przyrządzone między innymi z musli orzechowego, daktyli, orzechów pekan i rodzynek. Taka przekąska zawiera wiele składników odżywczych, dzięki czemu dobrze sprawdzi się także jako drugie śniadanie. Polecamy.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić owsiane ciastka z daktylami i bakaliami

  1. W małym rondelku stopić masło i wmieszać do niego muesli. Zdjąć z ognia i odstawić, aby ostygło.
  2. Zmiksować jajka z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Wmieszać daktyle i muesli.
  3. Rozgrzać piekarnik do 180 C i wysmarować masłem dużą blachę do pieczenia ciasteczek.
  4. Nakładać porcje ciasta (po 2 łyżeczki na ciasteczko) na przygotowaną blachę. Piec przez około 20 minut.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.