Pieczone gruszki z serem pleśniowym

Przepis na Pieczone gruszki z serem pleśniowym
Czas przygotowania30 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Pieczone gruszki z serem pleśniowym to ciekawa, słodko-wytrawna propozycja, z dodatkiem miodu i cynamonu, która sprawdzi się jako efektowna przystawka lub przekąska na imprezę. Zachwyci każdego gościa. Polecamy.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić pieczone gruszki z serem pleśniowym

  1. Rozgrzać piekarnik na funkcji „grill”.
  2. Gruszki obrać, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Natychmiast włożyć je do wrzącej wody, wlać sok z cytryny i gotować przez 5 minut.
  3. Błękitny ser rozgnieść widelcem. Gruszki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i nałożyć do nich błękitny ser oraz miód.
  4. Posypać cynamonem i piec ok 5-6 min, aż gruszki zaczną brązowieć, a ser się roztopi.
  5. Wyjąć z piekarnika, posypać sezamem i podawać.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.