Pierogi na słodko z twarogiem

Przepis na Pierogi na słodko z twarogiem
Czas przygotowania50 min + wyrastanie
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Pierogi na słodko z twarogiem to pyszna propozycja dla tych, lubiących słodkie obiady. Świetnie smakować będą posypane cynamonem, z dodatkiem świeżych owoców np. truskawek lub zanurzane w jogurcie naturalnym.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić pierogi na słodko z twarogiem

  1. Mleko, olej i smalec podgrzewamy. Z utartymi z cukrem drożdżami wlewamy do mąki ze szczyptą soli i 1 cukrem waniliowym. Wbijamy jajko.
  2. Wrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia, chociaż na 30 min, najlepiej na godzinę.
  3. Farsz: twaróg mieszamy z mąką, cukrem waniliowym i olejkiem, doprawiamy kwaskiem i cukrem.
  4. Odrywamy kawałki ciasta, spłaszczamy. Nakładamy farsz i zlepiamy brzegi. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy 20 minut w temperaturze 150 stopni C .

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.